Dyne.org predavanja i workshopi

Nadnevak 23.06.2003 17:36:59 | Tema: Novosti

Odobrio: ivana. Napisao: ivana.
Pula, MPHackLab (ex Rojc) - Ponedjeljak, 23. 6. 2003. u 20 h
Split, atrij Multimedijalnog kulturnog centra - Petak, 27. 6. 2003. u 21 h
Predstavljanje projekta Farah
Ovaj projekt, realiziran u Palestini, nastaje iz potrebe da se istraži i dokumentira ono što je danas ostalo nekontamirano ratom u narodnoj palestinskoj kulturi ili sve ono što nema veze sa stravičnom svakodnevnom realnošću koja nepovratno može postati dio identiteta jednog naroda.

Utorak, 24. 6. 2003. u 20 h u MPHackLabu (ex Rojc):
Radionice korištenja Dyne:bolic Linuxa (bootabilni OS na Cdu idealan za multimediju), Hasciicama (live video streaming u ASCII kodu), MuSe-a (On-line radio streaming software), FreeJ-a (OS/FS Vjing program)!!!!!

!!!PREDAVANJE I RADIONICE SU BESPLATNE.
PULA: AKO PONESETE PRAZAN CD MOŽETE DOBITI KOPIJU [dyne:bolic] LINUXA!!!!!!!!!!!
Dyne.org je vođen sa strane grassroot komiteta hackera koji solidarno razmjenjuju vlastita istraživanja radi postizanja zajedničkih ciljeva: radi znanja, za slobodu govora, radi estetske vokacije, za održivi model slobodnog razvoja softwarea, radi boljeg razmjenjivanja slobodnih tehnologija i informacija među onima koji imaju manje prilika za pristup istima.

Gost predavač i voditelj radionica je Jaromil, programer slobodnog softwarea i pionir streaming medija, medijski umjetnik i aktivist, performer i emigrant. Ukopčan na matricu od 1991. godine, suosnivač neprofitne organizacije "Metro Olografix" za difuziju telematičkih sadržaja, osniva 2000. godine laboratorij slobodnog softwarea "Dyne.org", sub-root autistici.org zajednice od 2001. godine, također aktivan u talijanskom Indymedia kolektivu.
Kao programer autor je i radi na održavanju tri slobodna softwarea: "MuSE", "FreeJ" i "HasciiCam" su pionirski radovi u ponudi novih mogućnosti on-line radio postaja i audio streaminga i real time video obrade na jedinstven način, također je i autor GNU/Linux distribucije "[dyne:bolic]" - bootabilnog CD-a koji nudi jednostavan način uporabe operativnog sistema (bez potrebe za instalacijom na hard disk) i alate korisne za hacktivizam i streaming on-line radija.



Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=1292