OpenOffice maraton - završni izvještaj

Nadnevak 08.07.2003 9:21:39 | Tema: GNU / GPL

Odobrio: kost. Napisao: delacko.
Prošlog vikenda (5. i 6. srpnja 2003) u organizaciji HULKa i Housinga održan je drugi lokalizacijski maraton. Ovog puta prevodio se OpenOffice uredski paket. Zadatak je u potpunosti uspješno obavljen, a rezultate možete vidjeti (i skinuti) ovdje. Tu ćete naći lokaliziranu instalaciju OpenOfficea inačice 1.0.3 za sada samo za Linux, a uskoro i za Windows operacijske sustave.


Instalaciju treba smatrati privremenom, jer ju je potrebno još nekoliko mjeseci provjeravati prije službenog objavljivanja.
Upravo u ispravljanju grešaka očekujemo sudjelovanje šire zajednice korisnika koji će slanjem nađenih grešaka na adresu lokalizacija@linux.hr pomoći prevoditeljima dotjerivanje prijevoda.

No, prevoditi i ispravljati u ovoj, testnoj, fazi možete i sami -> prijavom na lokalizacija.linux.hr možete iz vašeg browsera ispravljati greške koje ste pronašli pri korištenju OpenOfficea.


O atmosferi i rezultatima prevoditelja

Tijekom dva dana naišli smo na izvanredne uvjete u prostorijama Housinga.
Uz vrhunsku hranu i cappucino, domaćinstvo Roberta Sedaka i Gordane Obradović omogućili su nam znatno bolje rezultate u odnosu na prvi maraton. Tako smo osim samog prevođenja djelomično uspjeli i provjeriti dio prijevoda.


Slijedeći maraton predviđamo za kraj kolovoza. Kada će se točno održati ovisi i o vašem odazivu.


Rezultate po prevoditelju možete vidjeti na ovdje



Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=1307