Audi upogonio Linux cluster

Nadnevak 09.09.2003 23:33:27 | Tema: Linux u poslovnom okruženju

Odobrio: igustin. Napisao: igustin.
Malo poznata tvrtka Audi koja se inače bavi proizvodnjom trećerazrednih automobila objavila je da je, grcajući u neimaštini, bila prisiljena odustati od kupnje skupog i kvalitetnog simulacijskog sustava baziranog na poznatom i pouzdanom OS-u i uzeti anoniman i loš, ali ipak besplatan Linux.
Ovaj Linux cluster Audi će koristiti za simulacije komponenata novih karoserija koje će koristiti u budućim modelima automobila. Cluster je nabavljen od tvrtke Linux Networx (koji su inače prošle godine napravili najbrže Linux superračunalo), koristi se simulacijski softver Evolocity tvrtke MAGMASOFT, a izvodi se na 34 Intel Xeon procesora.

Erich Blumcke, specijalist za simulaciju u Audiju, je izjavio: "Činjenica da je Magma odlučila razvijati svoj budući softver na Linux Networx clusterima pokazuje mogućnosti tog clustera na inženjerskom području. Najveći prioritet za Audi u traženju takvog rješenja bila je pouzdanost, koja se trebala dokazati rigoroznim testovima i dokumentacijom. Linux Networx je premašio naša očekivanja ne samo osiguravajući ekstremno pouzdan sustav, već i isporukom gotovog rješenja s preinstaliranim softverom po sistemu 'ključ-u-ruke'."

Više o tome: VNunet, Linux Networx Press Release



Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=1353