Debian NonProfit

Nadnevak 05.12.2003 15:15:40 | Tema: Debian

Odobrio: igustin. Napisao: Anonimni majstor.
Evo jedna dobra vijest za sve one koji u svojim udrugama žele koristiti free/open source software. Izašla je Linux distribucija, prilagođena potrebama Nevladinih udruga – Debian NonProfit.
Debian NP je projekt kojim je Debian distribucija razvijena u operativni sistem koji je dizajniran tako da ispunjava potrebe neprofitnih organizacija. Cilj ovog projekta je napraviti sistem koji će omogućiti NVO-ima da obavljaju svoje aktivnosti koristeći 100% free software.

Debian NP je bootable CD, što znači da kompletan operativni sustav i sve aplikacija možete podići sa cd-a BEZ INSTALIRANJA na hard disk. Ova opcija će biti jako korisna svima onima koji se još nisu odlučili za prelazak na Linux, ali žele vidjeti kako je raditi pod Linux-om. Dovoljno je CD ubaciti u CD rom i podesiti računalo da diže sustav sa CD-a (da se boot-a s cd-a) i imat ćete pred sobom Debian – NP Linux.

Iso Image (fajl spreman za snimanje na CD) Debian NP-a možete skinuti sa adrese http://debian-np.alioth.debian.org/debian-np-bootcd-0.1r2.iso
ili pošaljite mail na sloser@zamir.net i dogovorit ćemo se kako Vam mogu iskopirati Debian NP CD.



Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=1426