DORS/CLUC 2004 - Poziv

Nadnevak 29.03.2004 10:38:37 | Tema: Hrvatska Udruga Linux Korisnika

Odobrio: kost. Napisao: kost.
Od 21. do 23. travnja 2004. po jedanaesti put održat će se središnja godišnja Open Source i Linux manifestacija u Hrvatskoj Dani otvorenih računarskih sustava / Hrvatska konvencija Linux korisnika DORS / CLUC 2004. Mjesto radnje je kao i do sada Fakultet elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb, a organizatori su Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet (HrOpen) i Hrvatska udruga Linux korisnika (HULK).

Ove godine predavanja obuhvaćaju zanimljive aktualne teme: od poslovne uporabe Linuxa u tvrtkama i državnim institucijama, preko lokalizacije, optimalnog korištenja Open Source baza, SAMBA-e, SNORT-a, uporabe uredskog programskog paketa OpenOffice, razvoja programske podrške pod GNU licencom, do sigurnih bežičnih mreža pogonjenih Linuxom te VoIP rješenja.

Središnja osoba i predavač-uvodničar oba konferencijska dana ovogodišnje manifestacije svakako je g. Ken Coar, dopredsjednik Apache Software Foundation i član izvornog tima programera Apache Web poslužitelja, čiji je trenutni internetski tržišni udio više od 67 posto. Više o g. Coaru možete pronaći na adresi http://ken.coar.org/, a više o Apache poslužitelju na portalu http://www.apache.org/.

U četvrtak, 22. travnja g. Coar će održati predavanje "Open Software: Opportunities Abound". Predavanje će pokušati odgovoriti na dva pitanja prisutna kod pokretanja tvrtke odnosno posla temeljenog na otvorenoj programskoj podršci: kako se može zaraditi na nečemu što je besplatno i da li su sve dobre niže već zauzete.

U petak, 23. travnja g. Coar će obraditi temu "Advanced httpd Topics", koja će se baviti unutarnjom logikom rada Web poslužitelja pri obradi nadolazećih zahtjeva za isporukom Web stranica. Ovo jednoipolsatno predavanje je namijenjeno prvenstveno programerima koji bi voljeli započeti pisanje vanjskih (extension) modula za Apache poslužitelj.

Veselimo se Vašem dolasku,
HrOpen i HULK
Kontakt:
E-mail: clucdors@open.hr
Tel: +385-1-6129-660 / +385-91-50-22-555
Adresa: HrOpen, FER, Unska 3, 10000 Zagreb




Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=1516