PC Chip: Linux ofenziva

Nadnevak 28.05.2004 10:31:10 | Tema: Linux u Hrvata

Odobrio: igustin. Napisao: igustin.
Novi broj PC Chipa donosi članak na dvije stranice o nekoliko događaja: tribini u KIC-u, DORS/CLUC 2004, te Housing Linux Dayu.

Članak je objektivno pisan (iako me čudi tako kratki prikaz DORS/CLUC-a, ali VIDI nije objavio ni to), ali se ponovo implicira da je na tribini bilo govora o tome da državna uprava možda neće produljiti ugovor s Microsoftom, a da su nekoliko dana kasnije u Opatiji na Windaysima raspršene sve dvojbe, te da će Vlada ipak produljiti ugovor.

Iako će se i ovaj članak zaboraviti, ovim putem ipak apeliram na novinare da navode činjenice i točne informacije, a ne svoje konstrukcije koje stvaraju krive zaključke. U ovom slučaju se to odnosi na činjenicu da na tribini u KIC-u u ni jednom trenutku nije rečeno da se Vlada dvoumi oko produljenja ugovora s Microsoftom, niti je itko iz Linux zajednice to tražio ili očekivao. Gđa. Diana Šimić je u Opatiji rekla isto ono što je rekla i na tribini: da će Vlada sigurno produljiti ugovor s Microsoftom, ali da će se preporučiti i postupno uvođenje open sourcea. Osim toga, upravo su ljudi iz Linux zajednice sugerirali polagano uvođenje Linuxa, uz edukaciju i definiranje standarda.


Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=1587