GNUzilla reloaded (broj 2 za februar 2005)

Nadnevak 26.01.2005 13:25:16 | Tema: GNU/Linux

Poštovane koleginice i kolege,

Mreža za slobodan softver izdala je i drugi broj prvog domaćeg časopisa posvećenog slobodnom softveru GNUzilla.Potrudili smo se da u novom broju povećamo kvalitet prethodnog i otklonimo nedostatke koji su uočeni. Ovom prilikom se zahvaljujemo zajednici na velikom broju komentara časopisa usmeno, elektronskom poštom, na pričaonicama, raznim forumima, dopisnim društvima, prezentacijama i drugim lokacijama. Takođe se zahvaljujemo svima koji su i pored poprilične veličine PDF dokumenta (nešto preko 5MB) preuzeli GNUzilu do sada čitavih 1340 puta.

U novom broju smo uveli dve nove rubrike, poboljšali dizajn strana, a ekipa koja priprema časopis se uvećala za dva nova saradnika. Još jedna stavka koju će posebno ceniti korisnici sa sporim modemskim vezama je veličina PDF dokumenta. Februarski broj je dostupan za preuzimanje u prosečnom (2.6MB) i ekstra (4.3MB) kvalitetu. U prosečnoj varijanti je kvalitet priloženih slika nešto lošiji zbog uštede na veličini.

Zvanična prezentacija za preuzimanje (sa mirrorima) gnuzilla.drugitalas.org. (ako preuzimate sa drugitalas.org nećete imati prikazanu veličinu datoteke za preuzimanje u download menadžeru)

U nadi da će te i dalje ostati naš verni čitalac i oštar kritičar, a ako to već niste, od srca vam želimo da od ovog broja postanete.

Aleksandar Urošević,
ispred redakcije GNUzileOvaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=1776