Ljetnje kernel novice

Nadnevak 18.07.2005 17:59:26 | Tema: GNU/Linux

Čovjek bi očekivao da će nadolazeće vrućine i godišnji odmori usporiti ritam rada i razvoja Linux jezgre - ali naprotiv, LKML je upravo živnuo:

- Zahvaljujući A. Mortonu, nadolazeći 2.6.13 će svemu sudeći imati konfigurabilnu HZ varijablu (a nova standardna vrijednost je 250, naspram dosadašnjih 1000), što će imati višestruke dobre posljedice (manje provedenog vremena unutar jezgre, više za korisničke procese, itd). Naravno, ovaj potez je uzrokovao cijelu buru komentare na LKML listi, kao što to i inače biva sa većim promjenama.

- C. Kolivas (poznat po tzv. interactivity dodacima za jezgru) je nakon ConTest-a (test responsivnessa Linux jezgre) napisao novi benchmark pod imenom Interbench, koji za sada ima prilično upotrebljive rezultate i mjeri raznovrsne latencije jezgre.

- Programeri iz Intela (K. Chen i ostatak) su objavili Linux Kernel Performance Project, čija je osnovna zadaća usporedno testirati poboljšanja (i pogoršanja) različitih performansi pojedinih verzija Linux jezgre. Za sada koriste prilično uobičajeni set testova, nažalost isključivo na 64bitnim platformama (Xeon EM64t i Itanium2 - začudo, samo Intel procesori ).


Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=1966