Ugasiti UNIX prije 19. siječnja 2038.

Nadnevak 10.03.2006 0:04:11 | Tema: Pingvini u [mami]

U petak, 10.3.2006. u mami, Preradovićeva 18 u 17 sati održati će se zanimljivo predavanje Andreas Bogka i Hannes Mehnerta. O samom sadržaju, autori kažu:

Trenutno stanje operativnih sustava je groteskna slučajnost. Na dnevnoj bazi današnji korisnici računala pate zbog pogrešnih početnih pretpostavki i paradigmi modernih operativnih sustava. Najveće greške su najšire prihvaćanje C programskog jezika i modela procesa na UNIX-ima i njihovom zlom bratu blizancu Windowsima.

Andreas i Hannes govorit će o razlozima zašto su raniji pristupi u dizajnu i implementaciji operativnih sustava propadali i/ili bili neefikasni, te koje su alternative. Također će predstaviti pristup i projekt na kojem rade, a za kojeg tvrde da je barem siguran od 'buffer i integer overflows' i 'double frees', sasvim dovoljno za koncentrirati se na stvarne probleme i kod koji obavlja posao za koji je namijenjen.

Andreas i Hannes su članovi slavnog Chaos Computer Cluba, jedne od najstarijih hakerskih organizacija, osnovane 1981. u Berlinu. CCC broji oko 1500 članova, a sebe opisuje kao 'galaktička zajednica živih bića, neovisnih o životnoj dobi, spolu, rasi ili seksualnoj orijentaciji, koja se bez obzira na granice bori za slobodu informacija'.

Možete dobiti i više informacija, pa prema tome, vidimo se u mami!



Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2069