problematični SuSE 10.1

Nadnevak 31.05.2006 23:56:50 | Tema: SuSE

Svi koji su naumili instalirati SuSE 10.1 distribuciju (koja je nedavno izašla) trebali bi se strpiti još koji tjedan. Kako se čini, veliki broj korisnika ima problema prilikom online update-a distribucije, uzrok čemu je Novellovo inzistiranje na Red Carpet i YaST integraciji, a posljedica je prilično neugodna i razvikana po forumima. Isti problem imam i sam, i moram priznati da je prilično neugodna spoznaja da nešto tako važno kao online update ne radi out-of-the-box. Dodajmo tome i Novellovo inzistiranje na registraciji distribucije, pa kao rezultat dobijemo distribuciju koja će vjerojatno poprilično izgubiti na popularnosti.
Ili će se netko drugi put bolje potruditi. Kako bilo, nepotrebne komplikacije nove SuSE distribucije ne idu u prilog jednostavnosti korištenja Linuxa.
Nakon nešto čačkanja po novoinstaliranoj distribuciji, čini se da je ovo ispravan način rješavanja problema sa updateom:

1. potrebno je imati startan mysql (jer novi update sustav podatke čuva u bazi podataka) - njušite li u zraku sigurnosni propust?

2. nakon registracije novi sustav će se vjerojatno rušiti, ali ga možete zaobići tako da iz shella upišete "yast online_update", u kojem slučaju će sve proći Ok.

U svakom slučaju, ne poreporučujemo vam instaliranje ove distribucije dok ekipa ne ispravi ove probleme.

..
..
..


ehem... čini se da mysql ne mora *nužno* biti aktivan... ipak, to je put kojim sam osposobio online update... svašta nešto.



Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2108