Bill Gates odlazi iz Microsofta

Nadnevak 16.06.2006 14:40:39 | Tema: Microsoft

Prema pisanju na CNNMoney.comu, Bill Gates je najavio da se za dvije godine povlači iz aktivnog rada u Microsoftu. Premda će i dalje ostati u upravnom odboru u povremenoj savjetodavnoj funkciji, puno radno vrijeme će odrađivati na čelu svoje dobrotvorne zaklade Bill and Melinda Gates Foundation.
Prema Gatesu, došlo je vrijeme da "reorganizira osobne prioritete".

(www.bug.hr)
– "Vjerujem da s velikim bogatstvom dolazi i velika odgovornost – odgovornost da vratim društvu i budem siguran da su ti resursi vraćeni na najbolji mogući način, onima koji ih trebaju. To nije mirovina, već promjena prioriteta", - rekao je Gates u četvrtak okupljenim novinarima.

Microsoftov dosadašnji tehnički direktor (CTO – Chief Technical Officer) Ray Ozzie će odmah preuzeti ulogu "glavnog softverskog arhitekta" i počet će raditi uz Gatesa na svim tehničkim pitanjima vezanim uz razvoj softvera u tvrtki, dok je Craig Mundie dobiti ulogu šefa razvoja i strategije (Chief Research and Strategy Officer). Sve do Gatesovog odlaska sa svoga mjesta u Microsoftu oba ova suradnika raportirat će direktno Gatesu, a nakon srpnja 2008. Steveu Ballmeru.

Bill Gates zajedno s Paulom Allenom osnovao je Microsoft 1975. i bio direktor tvrtke do 2000. godine kada je na njegovo mjesto došao Steve Ballmer. Iste te godine je osnovao svoju zakladu Bill and Melinda Gates koja trenutno ima 29,1 milijardu dolaru u raznim vrijednosnicama i gotovini. Samome Gatesu je imovina procijenjena na 50 milijardi dolara, a prošle je godine dočekao svoj 50-ti rođendan.

Premda nikada nije diplomirao (napustio je studij prava na Harvardu), to ga nije spriječilo da postane jedan od najbogatijih ljudi na Zemlji.

CNN Money ima i poseban prilog Goodbye, Mr. Gates, a u kojem (između ostalog) razglabaju o tome i zašto bi bio red da sada i Ballmer napusti svoju poziciju direktora tvrtke...
Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2124