iCommons Summit 2007

Nadnevak 29.05.2007 17:43:35 | Tema: Pingvini u [mami]

Od 15.-17. lipnja u Duborvniku će se održati treći globalni summit pokreta za slobodnu kulturu - iCommons Summit (skraćeno iSummit).

Ove će godine iSummit okupiti pionire slobodnog interneta u nastojanju da se, u ovom prekretnom trenutku, svijet nastavi kretati putem koji će omogućiti da opstane i nastavi cvjetati slobodna kultura i decentraliziana inovativnosti koje su karakterizirale rano doba interneta.

Tih će dana iz čitavog svijeta u Duborvnik stići 300-tinjak umjetnika, hakera, znanstvenika i stručnjaka s područja kulture, intelektualnog vlasništva, informacijskih znanosti, obrazovanja, globalnog razvoja i drugih srodnih polja. U konferencijskim panelima, radionicama i sastancima sudjelovati će istaknuti borci za digitalne slobode, slobodni softver, slobodnu kulturu i otvoreni pristup znanju - između ostalih: Jimmy Wales (pokretač Wikipedije), Lawrence Lessig (pokretač Creative Commonsa), Joi Ito (član upravnog odbora Creative Commonsa i Mozilla Fondacije), Cory Doctorow (autor najčitanijeg svjetskog bloga BoingBoing.net), Cory Ondrejka (voditelj tehnološkog razvoja Second Lifea), Yochai Benkler, Lawrence Liang, Benjamin Mako Hill (Debian i One Laptop per Child),...
Uz konferencijski program, u sklopu summita odvijat će se rezidencijalni umjetnički program i izložba, muzički nastupi i filmske projekcije u kojima će se predstaviti međunarodni i lokalni umjetnici koji u svom radu propituju okvire intelektualnog vlasništva i promiču zajedničko stvaralaštvo.

Svi oni koji neće biti u Dubrovniku moći će se uključiti u rad summita posredstvom virtualne stvarnosti igre Second Life i internetskih video prijenosa.

Više informacija o iSummitu - o programu, registraciji ili akreditaciji – možete dobiti na: http://www.icommons.org/isummit-07 ili od kontakt osobe Tomislava Medaka na email adresi:
to-me@mi2.hr ili telefonskom broju: +385-(0)91-2580153.

O organizatoru i suorganizatoru:

O iCommonsu (http://www.icommons.org)
iCommons je međunarodna organizacija vođena širokom vizijom da razvija jedinstveni globalni front za javna dobra surađujući sa zajednicama koje promiču otvorene sadržaje, pravo na pristput znanju, slobodni softver, otvoreni pristup u znanstvenom izdavaštvu i slobodnu kulturu. iCommons je pokrenuo Creative Commons – organizacija koja je tvorac najpoznatijih i najrasprostranjenijih autorskopravnih licenci za slobodne sadržaje.

O Multimedijalnom institutu (http://www.mi2.hr)
Multimedijalni institut nevladina je organizacija koja djeluje na polju novomedijske kulture, socijalne teorije i kulturnih politika. Organizaciju prepoznata po djelovanju kulturnog centra MAMA, a međunarodno je prisutna s aktivnostima na području slobodnog softvera, slobodne kulture i intelektualnog vlasništva. Multimedijalni institut lokalizirao je Creative Commons licence u hrvatski jezik i pravni sustav.



Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2265