Barcamp u Hrvatskoj

Nadnevak 30.11.2007 15:51:02 | Tema: Hrvatska Informatika

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da se 5. prosinca u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva održava BarCamp Zagreb.

BarCamp je okupljanje proizašlo iz želje za učenjem i intenzivnom razmjenom znanja u otvorenom okružju - kroz diskusije, prezentacije i interakciju svih sudionika. BarCamp se razlikuje od tipične konferencije zbog toga što:
* je BarCamp u potpunosti neprofitna manifestacija,
* ga financiraju isključivo sponzori,
* je sadržaj stvaraju isključivo sudionici,
* je otvoren svakome tko je voljan sudjelovati, bilo vlastitom prezentacijom ili pomaganjem u organizaciji a pri tome učiniti BarCamp zanimljivijim i korisnijim

Prvi BarCamp organiziran je 2005. godine u Palo Altu u SAD. Od tada se BarCamp redovito održava u 31 gradu diljem svijeta. Više informacija možete naći na www.barcamp.org .
BarCamp Zagreb prvi je događaj ovakve vrste u Hrvatskoj. Na organizaciju ove manifestacije potaknula nas je ljubav prema razmjeni ideja, web tehnologiji te želja za iznošenjem i prikupljanjem iskustava vezanih uz web poduzetništvo. Organizaciju projekta BarCamp Zagreb pokrenula je udruga za poticanje softverskog i online poduzetništva Initium. Njeni članovi, zaduženi za organizaciju BarCampa, su IT profesionalci.


Od BarCampa Zagreb sudionici mogu očekivati:

* razmjenu znanja i iskustava
* kontakte sa ljudima istih interesa, od kojih su mnogi stručnjaci u svojim područjima,
* otvoren razgovor


Svi predavači i prezentatori ne mogu se, zbog prirode BarCampa, znati unaprijed. Jako nam je drago što su se među prijavljenim sudionicama mnoga ugledna imena hrvatske i regionalne web i poduzetničke scene. Pored ostalog, sudionici će moći čuti o iskustvima sa venture kapitalom (od čovjeka koji je stvorio Iskon), kako napraviti web zajednicu koja je među 25 najposjećenijih u Hrvatskoj a bavi se temom o kojoj nitko ne želi govoriti te što stoji iza portala tulumarka.com.

Više infomacija o BarCampu Zagreb možete pronaći na službenim web stranicama na adresi www.barcamp.ini.hr.Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2328