Najbolje i najgore u 2007. godini

Nadnevak 04.01.2008 1:53:35 | Tema: Hrvatska Udruga Linux Korisnika

Kako je 2007. godina iza nas, pozivamo vas da u komentarima predložite najbolje i najgore u 2007. godini što smo doživjeli od državnih tijela i uprave što se tiče otvorenosti i operabilnosti, te najbolje i najgore u 2007. godini od naših gospodarskih predstavnika.

Kandidata je mnogo za one najbolje (open source policy?), ali i za one najgore (što mislite o ovome?). Slobodno predložite svog državnog favorita za oboje :)

Što se tiče predstavnika gospodarstva, i tu ima zanimljivih slučaja. Primjerice arhiteh web shop koji nudi laptope bez operativnih sustava, a u toj kategoriji se prodaju laptopi sa Linux operativnim sustavom (zajedno sa onima koji stvarno nemaju operativni sustav). Sve to ne bi bilo toliko čudno da se na navedenom web shopu ne vrti Zen Cart i Server: Apache/1.3.33 (Unix) mod_ssl/2.8.22 OpenSSL/0.9.7e.

Na ovaj način pokušat ćemo izglasat ono najbolje i najgore, te potaknuti svekoliki puk da bude još interoperabilniji i otvoreniji... Zato pomozite sa svojim prijedlozima!
Ukratko, plan je nakon danih prijedloga, putem ankete izabrati one najbolje i najgore, te rezultate glasanja poslati medijima.



Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2343