Nulti podcast o slobodnom softveru i tehnologiji

Nadnevak 10.01.2008 10:40:40 | Tema: Hrvatska Udruga Linux Korisnika

Hrvatska Udruga Linux Korisnika ponosna je što može objaviti danas na binarni dan (ipak je danas 10.01) izdavanje nultog i eksperimentalnog podcasta o slobodnom softveru i tehnologiji. Teme koje pokriva ovaj nulti podcast su: OOXML, HrOUG konferencija, novi Ubuntu, te kako otvoriti vlastitu poddomenu koristeći BIND. Svjesni smo određenih nedostataka podcasta, neke od njih smo jednostavno morali ostaviti kako bi izdali podcast na vrijeme, a drugi se tu nalaze kako bi vas motivirali da nam pomognete i da napravimo sljedeći podcast još boljim! :)
Kako podcast pokušava popularizirati slobodni softver i ideje, peer2peer tehnologije i otvorene standarde u multimediji, u mogućnosti ste ga skinuti u Theora/Vorbis i XVID formatu. Kao takav, vjerujemo da je to prvi podcast u Hrvatskoj izdan u takvom (otvorenom) formatu.

Što čekate? Pogledajte ga na http://tv.linux.hr.

Inače, pomoć je više nego dobro došla i slobodno se javite na e-mail adresu tv kod linux tocka hr ili putem Chata (stalni posjetioci našeg Chata već su imali priliku vidjeti podcast jučer). Primjetite da još uvijek čekamo da nam pomognete u imenovanju podcasta, zato pomognite i u tome!
Kako su neki tek pomogli u postprodukcijskoj fazi podcasta i nismo ga mogli staviti u odjavne titlove, ovim putem moram spomenuti Roberta Avilova koji je pomogao oko finalne obrade zvuka.

Sljedeći korak je učiniti podcast dostupan na Youtube i Miro servisima.

Posebno bih pozvao u pomoć one koji imaju iskustva sa multimedijskim slobodnim softverom (Cinellera, kino, kdeinlive, wine+virtualdub, ...).

Isto tako, možete pomoći snimanjem vlastitog priloga i mi ćemo ga objaviti u sklopu podcasta.

Slobodno nas pozovite ako radite nešto interesantno sa slobodnim softverom i otvorenim tehnologijama i standardima!






Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2348