Open source biologija

Nadnevak 05.10.2008 13:12:57 | Tema: Novosti

Dijeljenje bioloških elemenata i programske podrške vezane za biotehnologiju te inovacije od strane zajednice danas pokazuju veliki potencijal, pogotovo nakon što smo vidjeli kako su slični open source principi doprinijeli razvitku i povećanju raznolikosti aplikacija, ali i hardwarea. Istovremeno, vidljiva je fundamentalna razlika između razmjene softwareskih komponenti i razmjene samih osnovna života poput DNA.

U OStaticu je oduvijek bila prisutna zainteresiranost za primjenu open source principa izvan područja računarstva. Drew Endy je savršen primjer takve filozofije. Zajedno sa nekoliko istraživača iz MIT-a, Andy radi u području sintetičke biologije na stvaranju standardnih bioloških komponenti i uređaja poznatih pod nazivom BioBricks.
Endy je jedan od osnivača BioBricks Foundationa, neprofitne organizacije osnovane od strane znanstvenika sa MIT-a, Harvarda i U.C. San Francisco koji međusobno dijele interes za open source biotehnologije.

Standardne open source biološke komponente možete naći u registru, a ovdje možete saznati više o ovoj zanimljivoj temi.Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2575