OpenPandora

Nadnevak 08.10.2008 14:21:32 | Tema: Igre i Zabava

Neki od vas su vjerojatno čuli za GP2X konzole za igru nalik Sonyevom PSP-u. Bazirane na open source riješenjima, ove konzole omogućile su entuzijastima jeftinu varijantu mobilnih konzola, uz podršku za više različitih emulatora.

Pandora je najnovija u nizu open source konzola, gdje je open source kompletna konzola, uključujući i elektroničke sheme te dizajn, a ne samo OS. Format konzole omogućuje portabilnost, a po komentarima autora, baterija omogućuje do 10 sati mobilnosti. ARM 600Mhz procesor (jači od PSP-a), 128 MB RAM-a, PowerVR SGX grafička, utori za SD kartice, ekran osjetljiv na dodir i naravno Linux kernel, samo su neke od karakteristika.

Podržano je puno različitih emulatora (čak i za PlayStation 1 za koji kažu da je na Pandori podjednako brz kao i sam Sonyev uređaj), tako da igrica neće nedostajati. A za razliku od standardnih konzola, uključena je i tipkovnica, kao i firefox, tako da je moguće normalno surfati. Po potrebi, može se instalirati i još različitih uredskih alata, čime ova konzola postaje punokrvni PDA.
Dovoljno brzi ( poput mene ) mogli su do prošle subote naručiti svoj primjerak prve ture od oko 4000 komada konzola, a slijedeća tura narudžbi u planu je početkom slijedeće godine.Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2578