Mandriva Linux 2009

Nadnevak 10.10.2008 20:48:06 | Tema: Mandriva

Mandriva Linux 2009, najnovija verzija ove popularne Linux distribucije je doživjela svijetlo dana. I dalje vezana za osnovna načela lakoće instaliranja i značajne podržanosti hardwareske raznolikosti, s više od dvadeset promjena u samoj srži ove distribucije, odlikuje se jednostavnošću i velikom dozom optimiziranosti kojom osvaja širok spektar početnih i naprednih korisnika.
Novosti koje nam Mandriva Linux 2009 donosi su:

- Novo KDE 4.1 desktop sučelje (GNOME 2.24 je također dostupan).

- Najnovije verzije popularnih desktop aplikacija, od OpenOffice.org 3 do Mozilla Firefox 3.

- Powerpack izdanje donosi mnoštvo dodatnih komercijalnih aplikacija i licenciranih audio i video codeca koji će automatski biti instalirani u trenutku kada budu potrebni. Sadrži LightZone, VMware te razne Google desktop i druge aplikacije.

- Installer je kompletno redizajniran za lakoću korištenja.

- Poboljšana instalacija i nadogradnja aplikacija. Više od 20 000 službenih Mandriva paketa je dostupno na lagani način.

- Značajno poboljšana brzina podizanja sustava.

- Podržanost većine prijenosnih računala (pa i ultra-prijenosnih poput Asus Eee PC-a). LXDE desktop sučelje i set alata pomažu u dobroj integraciji na manjim ekranima.

- Lakoća sinkroniziranja sa Windows (TM) Mobile, Blackberry i Nokia mobilnim uređajima.


Mandriva Linux 2009 Powerpack možete kupiti na njihovom online dućanu za 49 €, a ostala izdanja možete besplatno skinuti sa njihovih web stranica.



Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2581