Radionica o sigurnosti bežičnih mreža (WEP i WPA enkripcija)

Nadnevak 28.10.2008 22:27:21 | Tema: Hrvatska Udruga Linux Korisnika

Pozivamo sve zainteresirane na radionicu o sigurnosti bežičnih mreža koja će se održati u nedjelju 2.11.2008 u 16h u Osijeku u prostoru Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata – Osijek. Radionicu će održati članovi Hrvatske udruge Linux korisnika Osijek u suradnji s Klubom Info Junior.
Predavač: Boris Jukić
Lokacija: Osijek, Vukovarska 3
Vrijeme održavanja: 02.11.2008. u 16h (nedjelja)

Teme su sljedeće: Legalni aspekti napada na WEP i WPA enkriptirane bežične mreže, lažna sigurnost pri filtriranju MAC adrese (postavljanje lažne MAC adrese), praćenje i sniffing prometa, cracking WEP-om zaštićene pristupne točke sa i bez klijenta te WPA cracking.

Svrha radionice je edukacija kako bi se uvidjelo koliko je današnja tehnologija ranjiva te kako sami možete što bolje zaštititi svoje bežičnu mrežu i podatke. Želimo potaknuti sve da razmisle o nesavršenosti sustava koji se danas koriste te čiju "sigurnost" uzimaju zdravo za gotovo. Najlakši način obrane je poznavanje nedostataka i ranjivosti onoga što koristimo.

Molimo one koji posjeduju vlastita prijenosna računala da ih ponesu sa sobom na radionicu kako bi i pomoću njih, ukoliko podržavaju packet injection, mogli odraditi praktični dio radionice. Onima koji su zainteresirani za radionicu, ali nisu toliko upoznati s ovim područjem, a kako bi lakše pratili teorijski dio te lakše sudjelovali u praktičnom dijelu radionice, preporučamo da pročitaju ponešto o ovim temama na nekim od sljedećih linkova:

MAC adresa
WEP enkripcija
WPA enkripcija
Probijanje WEP zaštite
Cracking WPA i WEP mreže
Sniffing prometa ili analiza paketa

Također, kako bismo se mogli prostorno organizirati, molimo sve zainteresirane da se prijave za radionicu slanjem e-maila pod naslovom "WEP/WPA cracking radionica" na adresu info@linux-osijek.org ili da se prijave na našem forumu. Ukoliko se pokaže veliki interes za ovu temu, radionica će se ponoviti kako bi ju sviOvaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2607