μArs festival na FER-u

Nadnevak 11.01.2009 23:15:20 | Tema: Igre i Zabava

Nakon nešto više od godinu dana dolazi drugi po redu μArs festival koji se održava od 13. do 27. siječnja na FER-u. Ideja festivala je da prikaže razvoje moderne audio-vizualne umjetnosti pod utjecajem razvoja računalne tehnologije i interneta. Upravo taj tehnološki napredak koji se odvija proteklih desetak godina je omogućio razvoj novih smjerova u audio i video umjetnosti, a isto tako i transformaciju već postojećih.

Osim samih nastupa festival uključuje predavanja i radionice koje vode autori koji sudjeluju na festivalu. Tako publika nije samo pasivan promatrač nastupa već se i aktivno može educirati o tehnikama i alatima koje autori koriste. Radionice su besplatne i održat će se na FER-u u sivoj vijećnici s početkom u 17h.

Ističemo Fluxus radionicu koja se bazira na livecoding grafičkom okružju koje omogućuje mijenjanje programa za vrijeme njegovog izvođenja, tj. u realnom vremenu može se kontrolirati izvođenje programa dok i sama publika ima uvid u to što se i kako događa gledajući izvorni (source) kod. Zatim tu još dolaze podrška za analizu zvuka, primanje midi i OSC poruka itd. Sve to omogućuje zapanjujuće vizualne live nastupe.


Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2680