Easter eggs u opensource aplikacijama

Nadnevak 16.03.2010 11:11:54 | Tema: Igre i Zabava

Smiješni i nedokumentirani easter eggs već se godinama pojavljuju u opensource aplikacijama :) Iako su inače prilično lagani za uočiti evo nekolicine najzanimljivijih.
#6
Postoji legenda da su prije nego što je Google počeo koristiti koze za prijenos podataka (kasnije o tome :), developeri Debiana su koristili mrežu krava za izradu packet managera. Ovo možete provjeriti tako da upišete "apt-get moo" u konzoli.

#5
Jedan od poznatih easter eggova također postoji i u Aptitudeu. Možete ga provjeriti sa "aptitude -v moo", nastavak slijedi ako dodate "-vv" pa -vvv i tako dok ne dođete do kraja.

#4
Veliki plan za invaziju alieni su odlučili izvesti preko robota. Roboti su skriveni posvuda, provjeriti ih možete u Firefoxu tako da u adresnu traku upišete about :robots

#3
Space Invadersi su kultna igra, ali da se nalaze u Vašem OpenOfficeorg Calcu - ne zna velika većina. Aktivira se tako da se u bilo koje polje Calc tablice umjesto formule upiše =Game("StarWars")

#2
Gnome ima svoju ribu. "Riba zvana Wanda" aktivira se tako da lupite ALT+F2 i upišete "free the fish". Ista ta riba bori se protiv Space Invadersa (koji su preuzeli tijela koza!), a koje možete aktivirati sa ALT+F2 i upisom "gegls from outer space"

#1
I prvo mjesto naravno odlazi Googleovim kozama. Google Chrome radi na distribuirano polje koza. Naravno, da spriječi koze da zaštopaju cijevi, Google koristi teleportaciju da miče koze po mreži. Koze se teleportiraju za svaki tab, a trenutni broj koza možete vidjeti u Chrome task manageru (desni klik na task tablicu i označite "Goats Teleported").

Koji je Vaš omiljeni easter egg?Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2849