Obilježavanje Dana Slobodnog Softvera u Hrvatskoj

Nadnevak 21.09.2010 1:36:42 | Tema: Linux u Hrvata

Ove godine Dan Slobodnog Softvera u Hrvatskoj obilježavao se na čak tri mjesta. U nastavku možete pročitati kraći opis događaja na svakoj lokaciji kao i pregledati fotografije sa samih događaja. (klik na pročitajte više)

Čakovec:

U Čakovecu u prostorijama Autonomnog centra održan je Open LAN party u open source igrama - Warzone 2100 i OpenArena, okupljanje i druženje započelo je oko 11:00 sati a u ugodnoj atmosferi sudionici su ostali do 18:00, osim muških sudionika party-a u Čakovecu se našla i jedna od rijetkih ženskih sudionika LAN party-a.

Fotografije:

Čakovec - Dan Slobodnog Softvera- fotke

Moravice:

Druženje u Moravicama počelo je u 17:00 u prostorijama HackLaba Moravice a nastavljeno je do 22:00, sa dvadesetak sudionika. Svim sudionicima podjeljeni su letci i cd mediji sa otvorenim softverom te je druženje nastavljeno uz hranu i piće i diskusije o Slobodnom Softveru. Svi sudionici mogli su iz prve ruke iskušati slobodne aplikacije na računalinma HackLaba.

Fotografije:
Moravice - Dan Slobodnog Softvera - fotke

Zagreb:

Zagrebačko druženje je i ove godine (tradicionalno) bilo u KSET-u od 11:00 do 14:30, a desetak sudonika igralo je open source igre te je nakon KSET-a druženje nastavljeno do kasno u noć.

Fotografije:
Zagreb - Dan Slobodnog Softvera - fotke




Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2926