Radionica Linux i Audio

Nadnevak 13.10.2010 13:26:04 | Tema: Glazba

Prijave za radionicu primaju se na e-mail actfest@actnow.hr najkasnije do 13.10.2010. godine. Požurite!

AKC Medika, Pierottijeva bb, Zagreb
15. - 17. 10. 2010.
Sudjelovanje: 100 kn
Voditelj: Lieven Moors (Belgija)

Trodnevna radionica sastojat će se od nekoliko mini-predavanja i seta individualnih/grupnih vježbi kroz koja će sudionici dobiti osnovne informacije o obradi zvuka i glazbe na Linuxu (govorit će se o Ardouru, Rosegardenu, Museu, Seq24, Fluidsynthu, Qsynthu, Linuxsampleru, Qsampleru, Zynaddsubfxu, Phasexu, Minicomputeru, Non-sequenceru), ALSAi i JACKu. Nastavit će se s višekanalnim snimanjem (Ardour), midi programima (Rosegarden ili Seq24), softsynthom (ZynAddSubFX) i samplerima (Qsynth, fluidsynth).
Na kraju radionice sudionici će moći raditi s tim programima i koristiti ih zajedno kao cjelinu.
FOSS – Free and open source software (Slobodni softver i softver otvorenog koda) nije samo definirao potpuno novi smjer razvoja softvera, već je iz temelja promijenio naš pogled na svijet. Brojni FOSS projekti dokazali su da razmjena znanja i tehnologije uistinu imaju veliku moć. Ovom će radionicom Lieven Moors pružiti uvod u GNU/Linux sustave iz perspektive glazbenika, te dati pregled nekih od najutjecajnijih open source projekata vezanih uz audio/zvuk.
Lieven Moors je, kao glazbenik, oduvijek smatrao da je komercijalni softver previše monolitan te mu nedostaje fleksibilnost koja potiče kreativnost. Upravo je to ono što nam FOSS može ponuditi. Ne zbog toga što FOSS stvari čini na bolji način, nego zato što je upravo ta otvorenost/fleksibilnost njegova temeljna odlika.

Radionica je otvorena za sve zainteresirane koji posjeduju minimalno znanje o računalima. Poznavanje Linux operativnog sustava i/ili bilo kojeg audio softvera je plus. Polaznici bi trebali imati računalo sa instaliranim sustavom Ubuntu, na kojem/ima mogu vježbati i napraviti kratki glazbeni komad (određen broj računala biti će osigran za sudionike).
Predavanja će se održati na engleskom jeziku. Broj sudionika je ograničen. Prijave za radionicu primaju se na e-mail actfest@actnow.hr najkasnije do 13.10.2010. godine.

O voditelju radionice:
Lieven Moors bio je gitarist u poznatom pop bendu "Das Pop" do 2004. godine. Nakon toga nekoliko godina nastupa individualno, a 2008. godine počinje držati predavanja o audio aplikacijama na Linuxu (HISK/KASK, LAC - Linux Audio Conerence, itd.). U slobodno vrijeme programira audio aplikacije u C++ i Lisp-u.

Radionica je u okviru ovogodišnjeg ACTFEST-a: http://actfest.info



Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2933