Microsoft nevoljko priznao OpenOffice.org kao rivala Microsoft Office paketu

Nadnevak 15.10.2010 13:15:31 | Tema: OpenOffice.Org

Microsoft je napokon priznao ono što se godinama znalo - OpenOffice.org kao najveću kompeticiju svojem office paketu, publikacijom trominutnog videa. U navedenom videu objektivnost je zaboravljena stvar, dok Microsoft navodi samo citate onih korisnika koji su se prebacili natrag na Microsoft Office paket. Video prezentira 17 citata od kojih se 14 žali kako OpenOffice.org vodi do dugoročnih troškova, slabe podrške, smanjenje efikasosti i frustracije. Ostala 3 opisuju olakšanje klijenta prelaskom na Microsoft Office. Jedna od tragikomičnijih konstatacija jest da studenti koji koriste OpenOffice.org dobijaju - manje ocjene. :O

Malo pretrage po internetu dovelo je do pronalaska činjenice da su sami citati izvučeni iz novinskih članaka i Microsoftovih studija u zadnje 4 godine.

Zašto uopće raditi usporedbu svog softverskog paketa sa konkurentskim i raditi napadni video osim ako ste stvarno jako zabrinuti zbog rastućeg uspjeha konkurencije? Microsoft je ovim potezom jasno priznao kako je OpenOffice.org ozbiljan rival Microsoft Office paketu. Čisti FUD.


Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2936