LibreOffice 3.3 release party u Rijeci

Nadnevak 23.03.2011 0:18:12 | Tema: Hrvatska Udruga Linux Korisnika

Vrijedna ekipa riječke podružnice HULK-a, zajedno s Odjelom za informatiku Sveučilišta u Rijeci, organizirala je 14. ožujka party povodom izlaska prve službene LibreOffice verzije. Više o tome pročitajte u nastavku, a izvještaj o tome objavljen je i na blogu The Document Foundationa.

Čestitamo ekipi na eventu, i pozivamo ostale na organizaciju sličnih. Svakako nam pošaljite najavu i izvještaj o tome.
Događaj smo planirali za siječanj kada se očekivao release, ali kako je finalna verzija LibO 3.3 ugledala svjetlo dana tek 25.1., odlučili smo to odgoditi zbog gužve oko zadnjih kolokvija i zatim završnih ispita. Idući plan je bio ožujak (na faksu nema smisla organizirati neka veća događanja u veljači jer su svi putnici većinom doma).

Dana 14.3. održali smo LibreOffice 3.3 release party u Rijeci. Prostor nam je ustupio Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci; za upućene, radilo se o prostoriji 210.

Sam događaj je prošao odlično. Počeli smo s predavanjem koje je održao Domagoj Margan, student 2. godine informatike. Predavanje je bilo usmjereno na povijest StarOffice->Sun StarOffice->OpenOffice.org->BrOffice.org->LibreOffice, LibreOffice općenito i nove značajke u LibreOfficeu 3.3, a ponešto se spominjala i priča oko Oracleovog odnosa prema opensource zajednici i opensource općenito. Bilo je 30-tak ljudi, mahom studenata 1. i 2. godine informatike.

Na eventu smo imali cuge i kolača (u LibreOffice paleti boja, posebno treba istaknuti LibreOffice brandani kolač), imali smo avione od papira s LibO logotipom koje na kraju nismo nešto puno bacali jer se ekipa ljudi super družila pa smo nekako to ostavili po strani.

Ubuduće se nadamo da će datum izlaska LibO biti unaprijed poznat, pa da ćemo moći ovakvo nešto pripremiti unaprijed i održati par dana nakon izlaska nove verzije. Mislimo stvar proširiti s nekakvom radionicom s LibO-om koje bi mogle biti zanimljive korisnicima Office alata i poslati pozive svim riječkim tvrtkama koje bi mogle biti zainteresirane pristustvovati.

Vedran Miletić



Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2985