Poziv za učestovanje na DebConf11

Nadnevak 14.04.2011 17:03:05 | Tema: Debian

Nakon prošlogodišnjeg okupljanja Debian Developera (DebConf10) u New Yorku, ovogodišnji DebConf11 održat će se u susjednoj nam BiH, točnije u Banja Luci, od 24. do 30. srpnja. Naravno pored developera, među prisutnima će biti mnoga poznata lica iz Open Source/Linux svijeta, te naravno kao i predstavnici vodećih svjetskih kompanija iz ovog sektora. Vjerujemo da će ova konferencija da stavi čitav Balkan na mapu Open Source/Linux svijeta te da će nam otvori neke do sad nevidljive horizonte.

Kotazacije nema, a sve što je potrebno da uživate u predavanjima, prezentacijama, hack labovima i slično je da se registrujete. Da bi se registrovali ne morate da budete Debian developer, pa čak ni Debian kornisnik (Hello Ubuntu useri :)) naravno vaše učešće u bilo od kojim Open Source/Linux projekata vam samo daje plus za lakše dobijanje sponzorstva. Pored predavanja i sličnog u planu imamo i sadržaj zabavnog karaktera u koji spadaju večere, wine & cheese party, izleti, rafting, te čak i privatni koncert za posjetioce.

Period sponzoriranih registracija će da bude otvoren do 8-og Maja, nakon čega ćete se i dalji moći registrovati no morat ćete se pobrinuti za smještaj i ishranu. Registracija za profesionalnu kategoriju iznosi 450€ dok korporativna iznosi 1000€ i biće moguća i nakon 8-og Maja.

Još jednom pozivam vas da budete dio nečega što će za vrijeme svog trajanja da čini Banja Luku centrom Linux svijeta.

Sve dodatne informacije moguće je naći na:
http://debconf11.debconf.org

Vidimo se u Banja Luci!

Adnan
Twitter @AbsintheSyringeOvaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=2994