Bitcoin i Razmjena Vještina u Osijeku

Nadnevak 21.09.2011 13:47:07 | Tema: Novosti

Hrvatska udruga Linux korisnika podružnica Osijek, u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek, nastavlja program aktivnosti pod nazivom "Razmjena vještina".

Radi se o obliku druženja tijekom kojeg onaj koji ne zna postavlja pitanje, a onaj koji zna odgovora te ponekad, ako postoji interes, to znanje i vještinu prenosi na druge. Spektar znanja i vještina sudionika kreće se na skali od "ne znam ništa o tome" do "jedan sam od najboljih stručnjaka u tom području".

Osnovni je cilj ove inicijative napraviti "Razmjenu vještina" ugodnim mjestom razmjene znanja i vještina i mjestom konstruktivnog, kreativnog i korisnog druženja.

"Razmjena vještina” inspirirana je GNU pokretom slobodnog softvera, pa tako okuplja tehnološke entuzijaste različitih profila koji (najčešće) koriste GNU/Linux operativni sustav.
U Hrvatskoj je ovaj program pokrenuo Marcell Mars aka Nenad Romić u travnju 2004. godine u zagrebačkom klubu "mama", a nedavno su slična događanja i druženja pokrenuta i u Rijeci u Molekuli, u Splitu u Kocki, u Čakovcu u Act-u, u Skopju pod imenom “Spodeli znanje” i u Varaždinu na Fakultetu organizacije i informatike.

Osječki program "Razmjene vještina" nastavlja se ovaj četvrtak, 22. rujna, s početkom u 16.00 sati u prostoru kluba Paklena naranča pri Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek. Od 16h do 17h ostavljen je prostor za pitanja i odgovore na bilo koju temu, dok predavanje na temu Bitcoina počinje u 17h.

Ukratko o Bitcoinu predavanju:
Bitcoin je decentralizirana valuta bez institucije poput centralnih banaka. U vrijeme gospodarske krize, zaduživanja, rasta franka i eura, padanja kune, upoznajte se sa jednim zanimljivim tehnološkim konceptom koji uspostavlja potpuno novi globalni monetarni sustav zasnovan na kriptografiji, računalima i internetu.
Kako biti dio alternativne nezavisne financijske mreže, biti međunarodna banka uz pomoć grafičke kartice, možda nešto zaraditi te, usput, potpuno promjeniti svijet, saznajte na predavanju o kriptovalutama i Bitcoin tehnologiji.

Nakon ljetne pauze u kolovozu program "Razmjene vještina" se nastavlja, a sastanci i predavanja održavat će se dva puta mjesečno. Svi zainteresirani pozvani su uključiti se u program, bilo kao oni koji pitaju ili kao oni koji odgovaraju na pitanje.

Ako želite primati buduće obavijesti iz programa Razmjene vještina pretplatite se na našu mailing listu koja se nalazi na web stranici - http://www.linux-osijek.org/



Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=3010