Izvještaj s redovite godišnje izborne skupštine

Nadnevak 06.02.2012 20:42:22 | Tema: Hrvatska Udruga Linux Korisnika

ZAGREB, 31. siječnja 2012. - Hrvatska udruga Linux korisnika (HULK) održala je danas na Fakultetu elektrotehnike i računarstva redovitu godišnju izbornu skupštinu na kojoj su izabrani članovi tijela udruge. Osim aktivnosti vezanih uz izborni karakter ovogodišnje skupštine podnesena su i izvješća o aktivnostima i poslovanju udruge u 2011. godini te plan aktivnosti za 2012. godinu.

Na skupštini je prezentiran izvještaj o dosadašnjem radu, financijski izvještaj kao i plan rada Udruge za 2012. godinu.

Aktivnosti HULK u protekloj godini odvijale su se u organizaciji podružnica iz Karlovca, Našica, Osijeka, Istre, Rijeke, Varaždina i Zagreba u obliku radionica, predavanja te druženja i pomoći korisnicima do čega se ističe više održanih Installfestova, Razmjena vještina te sudjelovanja na sajmovima i izložbama.

Na nacionalnoj razini održana je najveća i najposjećenija hrvatska i regionalna konferencije iz područja otvorenih sustava, operacijskog sustava GNU/Linux, otvorenih normi u informatici i filozofije slobodnog softvera i otvorenog koda - Dani otvorenih računarskih sustava / Hrvatska konvencija korisnika Linuxa DORS/CLUC koju zajednički organiziraju HULK i Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet (HrOpen) dok je partner suorganizator bila Hrvatska gospodarska komora.

Kako je ovogodišnja skupština bila i izborna razriješeni su članovi tijela udruge u proteklom dvogodišnjem mandatu i to:

- Predsjedništvo udruge: Vlatko Košturjak predsjednik, Milan Rajačić dopredsjednik i Nikola Kapraljević tajnik.
- Nadzorni odbor: Robert Sedak, Dobrica Pavlinušić i Ljubomir Božić.
- Stegovni odbor: Kristijan Zimmer, Zorana Čurković i Marin Bariša.

Za nove članove tijela udruge u dvogodišnjem mandatu izabrani su:

- Predsjedništvo: Ivan Guštin predsjednik, Jasna Benčić dopredsjednica i Marin Bariša tajnik.
- Nadzorni odbor: Vlatko Košturjak, Milan Rajačići Nikola Kapraljević.
- Stegovni odbor: Dobrica Pavlinušić, Josip Rodin i Rebert Sedak.

Skupština je prihvatila i predloženi plan aktivnosti za ovu godinu od kojih se može istaknuti organizacija DORS/CLUC konferencije u prvoj polovici svibnja. Od ostalih aktivnosti planirano je sudjelovanje na stručnim konferencijama: HrOUG, CASE, KOM i ostalim te održavanje čim više predavanja, radionica, installfestova i Razmjena vještina. Potrebno je obnoviti portal linux.hr i to konceptualno i softverski, a potrebno je obnoviti i HW i TK resurse koji se koriste za informacijske servise.

Za novu glasnogovornicu HULK-a izabrana je Zorana Ćurković te je zahvaljeno za doprinos aktivnostima Udruge u komunikaciji s medijima dosadašnjem glasnogovorniku Slobodanu Milnoviću.

Zapisnik sa skupštine možete pročitati ovdje.



Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=3024