Algebra će besplatno educirati držvne službenike o slobodnom softveru

Nadnevak 01.04.2012 10:14:38 | Tema: Linux u Hrvata

Napomena: ova vijest je prvotravanjska šala.


U sklopu svoje promotivne kampanje kojom Algebra zajedno s Visokom školom za primjenjeno računarstvo želi pomoći mladima i nezaposlenima u stjecanju znanja i IT certifikata objavljeno da je s potpisan ugovor s Ministarstvom uprave o provođenju edukacije državnih službenika o slobodnom softveru.

Edukacija je dio Plana Vlade RH u postupnom uvođenju i širem korištenju slobodnog softvera otvorenog koda, i prva konkretna mjera Radne skupine za otvoreni kod. Irena Petrijevčanin Vuksanović je ispred Radne skupine i Centra za otvoreni kod pri NSK izrazila zadovoljstvo ovim prvim korakom i najavila niz idućih koraka u tom smislu kao pripreme državnih institucija na nove standarde, programe i platformu.

"Izuzetno smo zadovoljni dogovorenim, jer je to preduvjet da djelatnici Tijela Državne Uprave budu spremni za promjene koje nam predstoje." rekao je Darko Parić, pomoćnik Ministra uprave za informatizaciju.

Marin Franković, MVP, predavač na Visokoj školi i voditelj katedre za operacijske sustave kaže: "Naša Visoka škola se pokazala kao izvrsno mjesto za edukaciju mladih, pa i doškolovanje zaposlenih. Ovime pokazujemo da nismo orijentirani isključivo na Microsoft i ostale vlasničke zatvorene sustave, već smo spremni pomoći u migraciji na otvoreni kod."

Više o tome: www.uprava.hr, www.linux.hr, www.bug.hr, www.algebra.hr, www.racunarstvo.com, www.jutarnji.hr, www.index.hr, otvorenikod.nsk.hr, www.hrt.hr, www.tportal.hr, www.vlada.hr.


Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=3036