ASU2

Nadnevak 08.09.2001 8:07:00 | Tema: Novosti

Odobrio: zblace. Napisao: zblace.
ASU2 je jednotjedni skup neprofitnih internet developera i promotora iz područja umjetnosti (.art), alternativnih tehnologija (.alt) i neovisnih/aktivističkih tj. tzv. taktičnih medija (.act)... 08-15.09.2001, Labin kulturni centar LAMPARNA; sa ciljem okupljanja oko praktičnih workshopa (razmjene znanja), teorijskih diskusija i prezentacija i koncerata. Ovaj internacionalni skup preko 60 participanata s 3 kontinenta koji predstavljaju svoje institucije, projekte i poglede na svijet, a ima za cilj približiti developere otvorenih tehnologija, "slobodnog" softwarea i smislen (meaningfull) sadržaj. Kultura novih medija potaknuta tehnološkim razvitkom prepliće ove različite sfere umjetničke, tehnološke i društvene aktivnosti...

ASU2 je kao takav prepoznat od strane organizacija i medija poput European Cultural Backbone, UNESCO, Open Society Institute, Ministarstva kulture RH, te britanskog magazina MUTE i češkog UMELEC, koji svi šalju svoje predstavnike na ovaj skup.
U Zarezu je izašao i tematski LABinary newsletter koji se bavi problemom kontekstualizacije ASU2.
Program se sastoji od workshopa (DIY webserver, streaming, Open Source multimedia, managment), diskusija na temu digitalne ekonomije, autorskih prava umjetničkog integriteta u digitalnim medijima, društvenim implikacijama tehnološke produkcije i sl. Večernji program će predstavljati DJi i VJi te posebne video projekcije...

Cijeli događaj je nastao u organizaciji: LABinary, Multimedijalnog instituta, Pro.ba (Sarajevo) i Ljudmila (Ljubljana) media labova, te pojedinaca iz Slovenske i hrvatske udruge Linux korisnika... Značajnu potporu su dali CARNet i Iskon.

Ulaz je naravno besplatan. ....................................................... Webstranice proslog ASUa su dostupne na http://asu.sil.at.



Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=443