DORS 2002 / CLUC 2^2 - Poziv autorima

Nadnevak 06.03.2002 10:06:25 | Tema: Hrvatska Udruga Linux Korisnika

Odobrio: kost. Napisao: kzimmer.
Poštovani budući autori, HrOpen - Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet i ULK - Udruga Linux korisnika tradicionalno i ove godine organiziraju devete Dane otvorenih računarskih sustava - DORS i četvrtu Hrvatsku konvenciju Linux korisnika - CLUC što će se održati 18 i 19.04.2002. Ukoliko mislite da bi Vaše izlaganje moglo biti zanimljivo širem krugu informatičara i korisnika informacijskih tehnologija, bilo bi nam drago da se odazovete ovom pozivu u svojstvu predavača.
Ako poznajete osobu za koju smatrate da bi mogla biti zainteresirana i kompetentna za održavanje predavanja na DORS / CLUC-u, molimo Vas da joj ovaj poziv proslijedite. U svakom slučaju nadamo se Vašem sudjelovanju - ako ne u vidu predavača onda kao aktivnog postavljača pitanja i diskutanta iz publike!

Postovani buduci autori,

HrOpen - Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet i ULK - Udruga Linux korisnika tradicionalno i ove godine organiziraju devete Dane otvorenih racunarskih sustava - DORS i cetvrtu Hrvatsku konvenciju Linux korisnika - CLUC.

Posljednjih godina ova manifestacija stekla je strucni renome mjesta informiranja i ucenja o otvorenom pristupu informatici, naprednim uslugama i poslovnoj uporabi mreze Internet, te svemu sto prati proizvode iz filozofije Open Source-a, s osobitim naglaskom na operacijski sustav Linux.

Ukoliko mislite da bi Vase izlaganje o jednoj od ovih tema moglo biti zanimljivo sirem krugu informaticara i korisnika informacijskih tehnologija, bilo bi nam drago da se odazovete ovom pozivu u svojstvu predavaca.

Trazene teme:

DORS 2002: ebXML (osobiti naglasak ove godine), otvoreno racunarstvo, napredne usluge na Internetu, informaticka struka, sigurnost otvorenih sustava, norme

CLUC 22: Linux / Open Source i njegova buducnost, prednosti i nedostaci koristenja Linuxa, Linux i mreze, Sigurnost Open Source programa, koristenje Linuxa u specificnim i zahtjevnim okruzenjima, napredno ugadjanje (tuning) Linuxa i njegovih usluga, Linux u praksi.

Oblici izlaganja tema:

Oblik prezentacije moze biti predavanje (od 20 do 30 minuta, moguce i vise), kratki seminar (1-2 sata), te poludnevni seminar (4-5 sati).

Vazni datumi:

Naslov rada s kratkim opisom (200-300 rijeci) i biografijom (10-ak recenica) potrebno je prijaviti na adresi: http://www.open.hr/dors2002/CfP/ do najkasnije 18. ozujka 2002. Autori ce biti izvjesteni o statusu njihovog rada do 20. ozujka 2002. Autori odabranih radova svoju prezentaciju trebaju poslati zakljucno do 8. travnja 2002. Manifestacija se održava 18. i 19.04.2002, a naglasak na Linux rješenja biti će 19.04.2002.

Honorari:

Iako to nije bila praksa svih prijasnjih godina, ove smo se godine odlucili novcano stimulirati predavace, kako bi povisili ukupnu kvalitetu manifestacije. Predvidjeni bruto iznos honorara za predavanje je od 400-700 kn, za kratki seminar od 600-800 kn, a za poludnevni seminar od 900-1100 kn.

Vise informacija?

Budite slobodni obratiti se na tel./fax. 01/6129-660, e-mail: dors2002@open.hr ili cluc@linux.hr ili postom na HrOpen udruga, FER, Unska 3, 10000 Zagreb.

Ako poznajete osobu za koju smatrate da bi mogla biti zainteresirana i kompetentna za odrzavanje predavanja na DORS / CLUC-u, molimo Vas da joj ovaj poziv proslijedite.

U svakom slucaju nadamo se Vasem sudjelovanju - ako ne u vidu predavaca onda kao aktivnog postavljaca pitanja i diskutanta iz publike!

Srdacan pozdrav,
ULK i HrOpenOvaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=682