Besplatni antivirusni CD za Linux, Windows & Co.

Nadnevak 12.03.2002 23:46:54 | Tema: Sigurnost sustava

Odobrio: kost. Napisao: domazd.
Ako je suditi po novoizašlom "Vexira Antivirus Rescue Disk System", onda izgleda da su prošla vremena različitih antivirusnih scannera za različite operacijske sustave. Prema tvrdnjama tvrtke "Central Command"", za djelotvornu zaštitu sustava Windows, Linux, Unix, DOS kao i OS/2 pred virtualnim štetočinama potreban je samo jedan (njihov) CD-ROM. Vexira Scanner je navodno sposobna nanjušiti ni manje ni više već 64.000 virusa, trojanaca i ostale cyber-gamadi.

Ovaj antivirusni alat podržava datotečne sustave tipa FAT 16, FAT 32, VFAT, NTFS, ext2, ReiserFS, UMSDOS, HPFS, UFS, ISO9660, VxFS te UDF. Vexira ne zahtijeva instalaciju na tvrdom disku, već se pušta izravno s CD-ROMa. No, i uprkos tomu, Vexira je navodno ipak u stanju dinamički održavati svoje virusne signature na aktualnoj razini. Kao alternativa za CD-ROM raspoloživa je i jedna disketna inačica (images za 4 diskete).

ISO-datoteka je veličine 10,5 MB a - nakon upisivanja imena, e-maila, telefonskog i fax broja - elektronskom poštom se budućem korisniku priopćava poveznica s koje se besplatno može skinuti ISO9660-datoteka. Nažalost, korisnika se pri tom bez njegove suglasnosti unosi u dva newslettera. E, pa dragi HULK-ovci, tko voli nek' izvoli...Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=697