Novi Vim i KDE/GNOME komponente

Nadnevak 01.04.2002 14:35:11 | Tema: Novosti

Odobrio: kost. Napisao: cosmo.
Prije tjedan dana izašla je nova verzija popularnog uređivača Vim. Uglavnom se radi o bugfix izdanju. Jedna od važnijih novosti je da je licenca promijenjena kako bi bila potpuno kompatibilna sa GNU GPL. Nova verzija se može naći na jednom od Vim mirrora.

Vim već i otprije podržava razne GUI elemente preko tookita poput Gtk i Athena, a odnedavno je, preko GNOME-vim projekta, dostupan i kao Bonobo komponenta, tako da se uz malo truda može koristiti i unutar Evolution-a, a uskoro i drugih GNOME programa.

Slična inicijativa postoji i za KDE okruženje, ali se već duže čini kako KVim projekt stoji na mjestu i da je zaboravljen. Na sreću, iz KVim tabora poručuju kako je KVim skoro spreman, kompatibilan sa KDE 2/3 okruženjem i dostupan sa KDE cvs servera (pod kdenonbeta). I KParts komponenta je spremna, iako još nedostupna javnosti, tako da se moramo zadovoljiti slikama. Autori tvrde kako su razgovarali sa Bramom Molnaarom i da će njihov rad biti uključen u buduće verzije Vim-a. Pomoću spomenute komponente, vim će se moći koristiti iz mnogih KDE aplikacija poput Kate, Kmail i, najzanimljivije programerima, KDevelop-a.



Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=746