Budućnost Mandrake-Linuxa? Odgovori!

Nadnevak 09.04.2002 20:36:40 | Tema: Mandriva

Odobrio: igustin. Napisao: domazd.
Pod gore navedenim naslovom je francuski distributor već pripremio odgovore na pitanja o budućnosti svog Mandrake Cluba kao i o svojim "klasičnim" poslovnim metodama...

Obznana financijskih poteškoća te uzastopni apel za pristupanje "Mandrake Clubu" prije nekih mjesec dana su u međuvremenu u redovima - kako korisnika, tako i Open Source zajednice - izazvale podijeljene nazore. Sada je francuski distributor postavio jednu posebnu stranicuna Mrežu, koja svim interesentima nastoji približiti budućnost ove distribucije kao i relevantne činjenice o samom poduzeću.

Najniži prilog za članstvo u Mandrake Users Clubu prema riječima poduzeća stoji "manje od kino-ulaznica", što je ne malo korisnika priznalo kao argument i pristupilo klubu. Broj članova se od apela, koji je upućen 11. ožujka, pa do danas - dakle za nepuni mjesec dana - već udvostručio.

67 posto od 5600 članova su se odrekli kino-ulaznice i klubu pristupili u svojstvu "standard member". 24 posto članova smiju kao "silver member" snimiti i najnoviji StarOffice 6 na svoja računala. Preostali članovi su si visinom svojih novčanih priloga osigurali status "gold-", "platinum-" ili "corporate-memeber". Najbrojniji su korisnici Mandrake-a koji žive na Sjevernoameričkom kontinentu, njih je navodno čak 60 posto. 30 posto nastanjuju europske zemlje a samo 10 posto svih korisnika otpada na preostale kontinente.

Velikim odazivom među članstvom, Mandrake je prema vlastitim tvrdnjama "cash-flow positive" ili drugim riječima na taj način je uspio skupiti više novaca u svoje blagajne nego što je utrošio. No, usprkos svemu, od prvobitnog cilja od 55.000 korisnika Mandrake - koji je inače tijekom proteklog poslovnog kvartala ostvario gubitke u visini 1,9 milijuna EUR (više od 14 milijuna kuna) - je još uvijek jako daleko. Ali, na koncu je MandrakeSoft - što se izglednosti poduzeća za ubuduće tiče - sve u svemu ipak optimistično raspoložen.





Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=764