Uskoro KDE installer baziran na APT-u?

Nadnevak 16.04.2002 8:56:22 | Tema: KDE

Odobrio: igustin. Napisao: cosmo.
Na kde-devel listi se nedavno pojavio novi thread (koji se i inače često javlja pa bude zaboravljen) o programu za instalaciju KDE okruženja, po kojem se dade naslutiti kako bi se uskoro mogao pojaviti instalacijski program baziran na APT-u.
Budući da je službeno stajalište KDE tima da su za binarne verzije njihovog okruženja zadužene distribucije same, ovaj projekt zasada nije stigao daleko. No Hetz Ben Hemo i Roberto Texeira (iz Conectiva Linux distribucije) su osmislili instalaciju baziranu na APT alatu i statički linkanu sa Qt bibliotekom. U tom slučaju bi instalacija bila trivijalna za sve sustave koji se APT-om već koriste (distribucije bazirane na Debianu i Conectiva).

Za ostale distribucije, libapt se može statički povezati s programom i u tom slučaju je potreban samo apt server gdje se mogu naći paketi koji su potrebni za KDE. Koliko će se RedHat, SuSE i Mandrake, koji već imaju vlastite sustave umjesto apt-a (up2date, YOU i urpmi), slagati s tim ostaje upitno, no ideja je obećavajuća pogotovo zato što apt postaje sve popularniji i na rpm distribucijama. Chris Howells, autor instalacijskog programa Kalypso već je pokrenuo novu mailing-listu na kojoj se o novom alatu može raspravljati.



Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=776