HRID 1.5 raspoloživ

Nadnevak 10.06.2002 15:25:08 | Tema: Hrvatska Udruga Linux Korisnika

Odobrio: kost. Napisao: kost.
Od nedavno je raspoloživa 1.5 verzija HRIDi - hrvatske Linux distribucije. Iako je distribucija namjenjena početnicima u Linux svijetu, ona može biti interesantna i iskusnim Linux korisnicima jer dolazi sa popravljenim sigurnosnim propustima i greškama u odnosnu na nedavno izdani Linux Mandrake, 'out-of-the-box' spelling checkerom za hrvatski jezik, dokumentacijom na hrvatskom jeziku. Distribucija posjeduje poboljšane hrvatske prijevode, kao i neke obično nepravedno zapostavljene pakete. Možete pogledati popis paketa, službene stranice ili direktno skinuti(650 Mb). U detaljima možete pročitati draft izvješća za novinare.

Subject: Novo izdanje hrvatske Linux distribucije - HRID 1.5

Hrvatska Udruga Linux Korisnika objavljuje raspoloživost nove 1.5 verzije HRIDi. HRID je Linux distribucija prilagođena hrvatskim korisnicima.

Najnovija verzija bazirana je na Linux Mandrake 8.2 distribuciji, te donosi poboljšane prijevode, popravljene prijavljene greške i nove verzije paketa.

Zahvaljujući nedavnom radu Denisa Lackovića na spelling checkeru za hrvatski jezik, HRID uključuje i spelling checker za hrvatski jezik, te tako je moguće provjeravati pravopis u dokumentima, e-mailovima i gotovo svim drugim aplikacijama koje podržavaju aspell/ispell način provjere pravopisa.

"Nova verzija je mnogo zrelija i dorađenija što se može primjetiti u svakom trenutku korištenja." - ističe Vlatko Košturjak, tvorac distribucije.

HRID uključuje programe za rad u uredu (KOffice), popularne prevoditelje, alate za rad na Internetu uključujući audio/video konferencije, alate za obradu slika, reprodukciju audio i video zapisa. Kompletna distribucija je raspoloživa i besplatna za sve kategorije korisnika koji imaju pristup Internetu.

Skinuti distribuciju i dobiti više informacija možete dobiti na službenoj web adresi HRIDi na: http://hrid.linux.hr/

Glasnogovornika HULK-a možete kontaktirati na adresu: glasnogovornik at linux.hr
Autora HRIDi možete kontaktirati na adresi: kost at linux.hrOvaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=826