Kamo ide BUDUĆNOST

Nadnevak 15.10.2002 17:27:09 | Tema: Novosti

Odobrio: kost. Napisao: vedran_vedran.
Kamo ide budućnost svega onoga što je do danas postignuto u svijetu OS-a? Nimalo lak odgovor prvenstveno se nameće svima onima koji nisu "nikad čuli" za alternativne ili čak neke druge OS-ove, koji su za prave računalce ovdje ODUVIJEK.
Taj odgovor leži u Billu Gatesu i jedinom OS-u na svijetu -> Windows-ima. To je jedini odgovor koji vam može ponuditi jedan prosječan poznavatelj računalnog svijeta u RH, a vjerujem i u mnogim drugim državama širom kugle naše zemaljske...

Oni koji nemaju pojma ni što je to računalo to neće znati još dugi niz godina.

Međutim, klinci umjesto da se prvo nauče korištenju osnovnih znanja na računalu, što je kao ono "upaliti, pokrenuti neki jednostavan i pomalo čak koristan program poput nekakvog tekst procesora, digitrona ili slično, te ugasiti računalo" oni se nauče reći : "Tata daj mi upali taj kompjutor i pokreni mi npr. Max Payne da se malo igram...".

A isti taj klinac kad i pomalo odraste neće se okrenuti malo širim mogućnostima računala od istih tih igrica...

Ja sam na primjer tek počeo studirati, a faks mi nema veze sa računalima (kemija), pa ipak znam o računalima daleko više od mog cimera, koji studira Elektrotehniku i računarstvo.

Neki dan je baš došao sa predavanja i sav jauče : učimo C !!!

A na startu mala povijest interneta, računala, i svih inih tranzistora koji su uopće omogućili nastanak onoga, što danas većina ima kod kuće. On nema pojma o Eniac-u, Carpanetu, Babageovom stroju... nema pojma da su prva računala bila veličine prosječnog dvosobnog stana.

A onda još jedna grublja istina - on nikad nije čuo za Linux!

Nema pojma što je to operativni sustav. Nema pojma da je i isti onaj MS-DOS operativni sustav. Nema pojma da na svijetu ima poriličan broj OS-ova. Što je to HP-OS, Unix... A kad sam mu još rekao da postoji mali milijun distribucija Linuxa, i stao nabrajati samo one najosnovnije kao RedHat, Debian, Mandrake...blenuo je u mene kao tele u šarena vrata...

I sad vas ja opet pitam: KAMO TO IDE NAŠA BUDUĆNOST?!?

Mladi ljudi koji se obrazuju već 12 godina i žive u tzv. informatičkom dobu, ne znaju ono najosnovnije o računalima...

Molim vas, svi oni koji ovo čitaju, a imaju veze sa profesorskim ili sličnim zanimanjem, pomozite im, jer tako ćete pomoći napretku kojem svi težimo.

I kao poanta svega: ISTINA JE TUŽNA!





Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=960