Michael Robertson vs. Steve Ballmer

Nadnevak 16.10.2002 20:30:04 | Tema: Microsoft

Odobrio: domazd. Napisao: domazd.

Rasprave između Lindows.coma i Microsofta se ne vode isključivo po sudskim dvoranama...


U svojoj kolumni na stranicama Lindows.coma čelnik i osnivač tvrtke Michael Robertson je otvorenim pismom odgovorio na jedan nedavni interview MS-šefa Stevea Ballmera.

Ballmer je ondje doduše priznao, da su osobna računala s LindowsOS-om jeftinija nego ona s Windowsima, ali je razliku ocijenio vrlo malom.

Robertson je pak na to izračunao, da je računalo s Microsoftovim softverom znatno skuplje nego s Linuxom (pri čemu ni LindowsOS nije besplatan: putem tzv. "Click & Run" je uz predplatu od 99 $ godišnje moguće iz Mreže na vlastito računalo prenijeti i vrlo jednostavno instalirati mnoštvo programa; Debianov GNU/Linux- na kojem se LindowsOS temelji - pruža doduše korisnicima iste, iako ne baš sasvim tako komforne mogućnosti, besplatno).

Robertson je nadalje kritizirao Microsoftovu politiku, slijedom koje se u vidu tzv. OEM-ugovora proizvođačima (a time dakako i potrošačima/korisnicima) za nemale novce bezobzirno utrpavaju vlastiti proizvodi.

Najveći lanac robnih kuća na svijetu, Wal Mart, od nedavno putem Interneta nudi i osobno računalo s LindowsOS-om za 200$.

Ballmer je to zlurado prokomentirao tvrdnjom, kako je prodaja putem Interneta zavedena samo zbog toga, jer je potražnja premala za redovitu neposrednu prodaju u samim trgovinama.

Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=962