Novi <i>SuSE</i>ovi proizvodi

Nadnevak 30.10.2002 20:53:56 | Tema: SuSE

Odobrio: domazd. Napisao: domazd.
"SuSE Linux Office Desktop" i "Suse Linux Enterprise Desktop" naziv je novih proizvoda, koji će se uskoro pojaviti na tržištu, a koji će slično kao i Xandros omogućavati korištenje nekih Microsoftovih proizvoda...


Sve jači pritisak za smanjivanje troškova u državno-javnoj upravi i poduzećima, te sve izraženija želja korisnika za financijskom i informatičkom neovisnošću od jednog jedinog proizvođača se očituju i u sve češćoj potražnji za odgovarajućim alternativama.

GNU/Linux je kao jedna od njih nesumnjivo u samom vrhu.

SuSE je primjerice jučer na sajmu LinuxWorld Conference & Expo u Frankfurtu najavio nove proizvode, koji bi ustanovama i poduzećima trebao još više olakšati prelazak na GNU/Linux.

Primjenu nekih Windowsovih datoteka i MS Office-a pod Linuxom bi tako već od siječnja naredne godine ― isprva samo privatnim korisnicima te malim i srednjim poduzećima ― trebao omugućavati SuSE Linux Office Desktop.

Nešto kasnije ― ali svakako još do konca prvog tromjesečja 2003. g. ― bi uslijedio i Suse Linux Enterprise Desktop, namijenjen velikim tvrtkama.

Riječ je o inačici, koja je navodno posebice dobro prilagođena za vrlo jednostavno središnje upravljanje i održavanje sustava u velikim poduzećima, javnoj i državnoj upravi te raznim organizacijama s decentraliziranim poslovnim jedinicama.

Jedna od takvih SuSEovih tzv. Smart Client-instalacija se već više od godinu dana uspješno primjenjuje i kod jednog velikog njemačkog osiguravatelja s preko 3.000 osobnih računala rasutih na 230 lokacija po cijeloj zemlji.

U međuvremenu je SuSE po vlastitim izjavama zaprimio ili već upravo realizira i dalje narudžbe sličnih razmjera.

SuSEovi novi proizvodi se obraćaju ponajprije korisnicima bez ikakvog iskustva u radu s GNU/Linuxom.

Paket združuje SuSE Linux 8.1 s alatkom za particioniranje čvrstih diskova Arconis OS Selector te CodeWeaversovim CrossOver Office-om 1.2 za primjenu uredskih programa Word, Excel, Visio 2000 ili Power Point.

SuSE ujedno na isti način kani korisnicima po prvi put s nekog Linux-clienta staviti na raspolaganje za primjenu i IBM Lotus Notes.

Aplikacijska ponuda dvaju novih proizvoda bi ujedno bila zaokružena StarOffice-om 6.0 te izborom radne površine između KDE 3.0.3 i GNOME 2.0.

Primjena SuSE Office Servera u kombinaciji sa SuSE Office Desktopom bi tako predstavljala jednu cjelovitu softversku infrastrukturu za umreženi rad po uredima.

SuSE Linux Office Desktop će od siječnja 2003. stajati 129 €, a pored samog softvera će sadržavati i iscrpnu popratnu dokumentaciju te 90-dnevnu instalacijsku podršku.

Uz to pripadajući Office Server se još od srpnja o.g. može kupiti za 299 € a cijena drugog novog proizvoda ― Enterprise Desktopa ― za sada još nije poznata.





Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=999