Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
25 korisnika je online (2 korisnika cita Blog)

članovi: 0
Gosti: 25

više...
HULK-Blog
Chat WIKI Kontakt
2007 | 11
2005 | 01
fopen(brain.bin)  fflush(brain.bin);
1. Vid Strpić aka Martin (1970-2007) 23:15  kost 
Pokušao sam se sjetiti kako sam se upoznao sa Vidom, ali nije mi uspjelo. Da li je to bilo iz doba BBS-a ili ranog Interneta, teško je to reći. No, svi mi koji smo počeli komunicirati još u BBS danima se više manje poznajemo i teško je reći kada točno nekoga upoznaš. Tako je to bilo i sa Vidom.

Znao je prepoznati što je dobro i obećavajuće, pa je tako prepoznao i Linux. Bio je prvi tajnik Hrvatske Udruge Linux Korisnika. No, i kada je prestao sa funkcijom tajnika, još uvijek je dolazio na HULK-ova druženja kao i skupštine. Krizitizirajući ono što je smatrao da je loše i predlažući kako bi mogli poboljšati. Ponekad su nam razmišljanja bila i miljama daleko, ali smo cijenili baš tu različitost.

Kada me je Rado danas nazvao i rekao mi je "da se Vid odlogirao". Nisam u prvi trenutak želio vjerovati, pa sam ga nevjerice upitao "što si želio reći, kako misliš odlogirao?" Vjerujući kako to ipak nije istina jer sam čuo kako je teško bolestan par mjeseci ranije. No, Rado je potvrdio i rekao kako je preminuo. Tajac.

Par minuta kasnije, razmjenio sam hrpu telefonskih poziva i IM poruka punih nevjerica od različitih pionira hrvatske informatike i open sourcea. Svi ne mogu vjerovati. Nadaju se da je šala. No, iako je to virtualni svijet, bilo je teško pobjeći od stvarnosti.

Da, Vid se odlogirao iz realnog svijeta. No, još uvijek ostaje onaj virtualni i vječni.

Razultati glasanja 1Ukupno Da
(1) 100%
Ne
(0) 0%
(1) 
PopnupBlog 2.00a created by Bluemoon inc.  
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS