Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
9 korisnika je online (1 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 9

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Hrvatska Udruga Linux Korisnika : Održan prvi virtualni dan slobodnih i otvorenih tehnologija
Poslao ace_ubuntu on 16.03.2014 13:09:17 (2603 Čitanja)
Hrvatska Udruga Linux Korisnika

Hrvatska udruga Linux korisnika je u nedjelju 16. ožujka održala prvi Virtualni dan slobodnih i otvorenih tehnologija. U sklopu Virtualnog dana koji se odvijao na HULK onAir Youtube kanalu i #hulk-leadership IRC kanalu održana su četiri predavanja:

1. U uvodnom predavanju "Kako i zašto se uključiti u svijet slobodnih i otvorenih tehnologija" Jasna Benčić i Lucija Pilić nastojale su objasniti kako radom na open – source projektima možete unaprijediti sebe, svoja znanja i vještine te svijet oko sebe.

2. Matija Nalis je u sklopu predavanja "OpenStreetMap - slobodna karta svijeta" predstavio OpenStreetMap projekt u Hrvatskoj, objašnjavajući višestruke prednosti i napredne mogućnosti ove karte u odnosu na sveprisutni Google Maps.

3. Vječnu raspravu o editorima potaknuo je Domagoj Stolfa s predavanjem "NetBeans i GDB u sklopu Linuxa" ističući prednosti, ali i mane ovog IDE – a te ga direktno uspoređujući s Vim i Emacs konkurentima.

4. Zahvaljujući „Projektu Otvorena mreža“ Valenta Turkovića cijelo naselje Moravica prekriveno je besplatnim, otvorenim i sigurnim Wi-Fi signalom, a volonteri na projektu trenutno se fokusiraju na širenje mreže u Slavoniji, Baranji te priobalnim turističkim naseljima. Osim sudjelovanja u projektu, možete im pomoći donacijama (za mrežne usmjerivače, tzv. routere), pisanju dokumentacije, koda i raznovrsnih članaka te javljanju bugova i ostalih problema.

Za kraj još jednom dodatno ističemo link na predavanja: https://www.youtube.com/watch?v=QbsLv0JqdqQ


Zahvaljujemo svima koji su pomogli da se ovaj događaj održi, predavačima, organizatorima i naravno posjetiteljima koji su nas došli slušati. Molimo vas da nam u komentarima napišete vaše povratne informacije o ovom događaju i biste li htjeli da se ovakvi događaji više puta održe.


Lucija Pilić
glasnogovornica Hrvatske udruge Linux korisnika

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS